Love always wins*

Love always wins*

duminică, 4 ianuarie 2015

Singuratea - cel mai bun medicament

Intotdeauna m-am intrebat cu ce gresesc. Intotdeauna m-am intrebat de ce singuratatea imi e partener. Ei bine, mi-am gasit raspunsul in ceilalti.
Tuturor oamenilor le place sa isi bea cafeaua in compania cuiva. Toti vor sa se plimbe alaturi de cineva, sa manance impreuna cu cineva. Sa faca cumparaturi alaturi de altcineva? Da! Pentru a primi sfaturi.
Si mie imi placea. Dar a venit un moment ce m-a obligat sa le fac pe toate singura. Si nu-mi placea, ma simteam atat de singura... Apoi m-am obisnuit, ba chiar a inceput sa imi placa.
Si m-am intrebat, la un moment dat, de ce oamenilor le displace singuratatea?
Ma intrebam enervata, de ce lumea se uita dubios la mine, cand intram intr-o cafenea singura. Pana si ospatarul ma intreba daca aduce un meniu in plus, in caz ca astept pe cineva. Da' ce omule, daca beau cafeaua singura, imi sta in gat? Imi place atat de tare sa stau acolo, intr-un colt, si sa va privesc. Sa va analizez expresiile fetei, atat de acre uneori, si sa ma intreb ce dracu' ganditi.
Din cauza oamenilor, ajunsesem sa ma intreb daca eu am o problema, si nu ei. Acum de sarbatori, a fost apogeul. M-am simtit atat de dubios ca mi-am petrecut revelionul acasa, singura... Aproape ca devenisem disperata, cautam de zor un anturaj. Toti m-au compatimit, unii chiar mi-au plans de mila. Mama ar fi fost in stare sa-mi dea si luna de pe cer, numai sa nu fiu singura in noaptea dintre ani. Am incercat sa ii explic ca nu e nimeni vinovat, ci ca asa am vrut eu. Mi-a zis ca m-am maturizat. Habar nu aveam de ce trasese ea concluzia aia. Aveam sa realizez, tocmai in seara aceea.
Am preferat sa fiu singura, sa fac ce imi place. Singura si atunci, chiar daca sunt mai tot timpul singura. Unii ar zice ca ma condamn. Mie imi place s-o numesc libertate.
Sa dai un sac de bani pentru o noapte, in care oricum nu mananci nimic din meniul ala? Sa stai la masa ca un caine, asteptand un stapan sa te aleaga? Sa faci o tona de poze, cu oameni pe care doar ce i-ai cunoscut si deja nu ii suporti? Sa cauti o ora, cea mai frumoasa poza, pentru a impresiona lumea pe facebook? Dar ce rost au toate astea?!
Fugiti de voi. Va place sa fiti incinjurati tot timpul de oameni, dar pe voi nu va cunoasteti deloc.
Eram invidioasa pe unele cunostinte, ce tot timpul erau prin oras, la cefele sau care dadeau tura de oras, inainte de somn. Tot timpul in oras cu prieteni falsi, pe care odinioara, ii criticau. Prieteni adevarati, pot avea doar oamenii adevarati. Cei care nu se tem de parerea sincera a altcuiva.
De restul, nu ma plang... De ce sa condamn pe cineva care pastreaza langa el, doar persoane ce spun tot timpul, ceea ce ei vor sa auda? Voi astia, fugiti de voi insiva.
Si sa nu deschid subiectul despre relatii. Atat de multi oameni, aleg sa stea cu cineva - cu oricine, doar pentru a nu fi singuri... Ce pierdere de timp. De ce? Doar pentru ca asa trebuie?
Va e frica sa petreceti timp cu voi. Va e teama de ceea ce veti gasi in interiorul vostru.
Ce-i drept, e mult mai comod sa il judeci pe cel de langa tine. E mult mai usor sa ii observi defectele celuilalt, decat sa fii obiectiv cu tine.
Vad oameni atat de populari... si totusi atat de tristi. De ce? Pentru ca sunt atat de superficiali. Pentru ca fac ceea ce trebuie, nu ceea ce vor.
Eu am ales sa fac ceea ce vreau. Sa imi beau cafeaua singura prin baruri, sa ma simt libera. Sa nu accept niciodata pe cineva langa mine, doar pentru a nu fi singura.
Ar trebui sa va cunoasteti, sa va placa compania voastra, pentru a fi placuta si celorlalti.
Dar e greu... lumea asta mediocra, are mult prea multe standarde idioate.



4 comentarii:

  1. Nu vezi padurea de copaci?

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, ce ai încurcat capra și varza și aici :)

    (Băi, să nu te superi pe mine, dar îs pus pe tine în dimineața asta. :)) )

    Nimănui nu-i place să fie f*cking singur. Singurătatea e ca orice alt lucru; e bun o perioadă, dar apoi plictisește. Nu e vorba că ne înconjurăm de oameni, e vorba că nu ne înconjurăm de ăia de care avem nevoie. Ținem porțile deschise și permitem oricui să vină oricum în viața noastră ș.a.m.d. . Și așa ajungem să ne dorim să fim singuri în seara de revelion, sau să n-avem chef bradul de Crăciun, și altele. Clișee?

    Iar dacă vrei să mă contrazici, înainte să te apuci să scrii, o să-ți spun că o să te bat cu propriile tale arme: faptul că scrii asta, aici, dovedește faptul că nu-ți place să fii singură. Ci alături de oamenii cu care simți tu că rezonezi... (care, suntem, noi, ăștia, care te citim, indiferent cine suntem, ce rasă, ce vârstă și alte cele).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu aveam de gand sa te contrazic.. am mentionat despre compania neplacuta. Si mai bine singur, decat asa. Asta era ideea.
      Si da, normal ca te saturi si de singuratate, noi oamenii ne plictisim de orice, in general...

      Ștergere