Love always wins*

Love always wins*

luni, 15 septembrie 2014

Cea mai buna prietena a mea, e BARBAT. Cum adica?

Oook. E 00:01, practic e luni si ar trebui sa fac o gramada de lucruri in ziua asta. Ca doar toate lucrurile incep de luni, no? Urma sa ma bag la somn ca deja timpul o arde aiurea cu mine, dar facandu-mi un dus inainte, normal, ca mi-au venit tot felul de idei in capul asta sec. Unele din ele atat de urate, incat m-ar forta sa dorm mai mult in dimineata ce urmeaza, m-ar forta sa las lucrurile asa cum sunt. M-ar forta sa fac lucruri pe care ma incapatanez sa nu le fac. Ei si ce? Femeia e femeie - are dreptul sa greseasca, cica. Noroc ca printre gandurile astea "macabre", s-au strecurat altele, mai bune, cred. Si am zis ca asta sigur e un subiect de blog. Mai ales ca am trecut si eu prin asta, o data in viata. Pai no?

 Cine poate spune ca pana acum nu a avut un amic bun de sex opus? Nimeni. Ar minti cu nerusinare, daca ar zice ca nu. Care-i ideea de fapt? Multi spun ca prietenia dintre un barbat si o femeie, este o iluzie. Ca frate, nu exista asa ceva. De fapt, exista. Dar doar in faza de cunoastere. Mai exact atunci cand va intalniti, eventual tu cuplata, el single sau invers. Sau amandoi singuri. De fapt... ce conteaza? Toate bune si frumoase. Unul din voi doi, se indragosteste. Sa zicem ca acum, EL. Inca nu s-a descoperit de ce. Se indragosteste de amicitia in sine sau de tine? Nu asta conteaza acum. Bai, si la un moment dat, ala indragostitu' declara tot ce are el pe suflet.
Ca te place, ca odata ce te-a cunoscut mai bine, s-a indragostit. In fine, toate balariile care se spun de obicei la o "prima declaratie". Si in clipa aia, te simti picata din cer. Parca nu stii cine e omu' care sta in fata ta si-ti zice toate chestiile alea, care nici prin cel mai ascuns gand, nu ti-au trecut. In fine, trecem peste detalii. Tu, ca de tine depinde tot, incerci sa ii explici ca il vezi doar ca pe un amic, ca tii si tu la el, dar ca la un frate. Pai cum vine asta? Nu stiu... explica-i lui. Adevaru' e ca nici eu n-am putut explica asta, la un moment dat. In fine. Cert e ca treaba ramane in pom. Tu stii ca omu' te vrea, el stie ca nu il vrei, dar e tot acolo.
Si de cand stii ce simte pentru tine, parca e mai misto. Stii deja ca iti poate face orice moft, in toiul noptii. Stii ca vine sa te culeaga de la scara iubitului, cu care tocmai te-ai certat... si ploua. Pentru ca e indragostit. Adica prost. Da. Foarte. Si el stie asta, bai, chiar vede ca e prost, dar nu se poate abtine.
Si uite asa sta dupa funduletul tau multe luni, uneori ani si iti suporta fiecare gluma proasta sau plansul isteric la cate-o despartire.

Bai si la un moment dat, isi baga picioru' si se cupleaza cu una. Care-l atrage doar fizic. Dar vrea sa incerce. Si iti zice ca nu mai e single, ca in sfarsit puteti iesi la o cafea, sa o cunosti pe vestita EA. Si in clipa aia, ramai muta. De uimire. Si brusc, in capul tau sec, apar tot felul de ganduri si intrebari...
"Pai cum adica? El n-o sa ma mai ajute, sa car cumparaturile? Adica... nu-mi mai aduce prajituri la 2 dimineata, doar pentru ca mi-e mie pofta? Adica el... gata, pleaca? Asa, dintr-o data? Pai de ce nu m-a anuntat inainte?! Poate aveam si eu timp, sa imi caut un alt amic, care sa fie langa mine mereu. Bine, nu mereu, ca doar nu suntem iubiti. Dar ia stai. Nu cumva sunt geloasa?! Naaaah, de ce sa fiu? Pe EA? Nuuu, in niciun caz. Ah, stai! Ca putea fi o alta "ea", oricum pe aceasta EA inca n-o cunosc. E vorba de el? La dracu', nu mai inteleg nimic!"
Doar ca pe gura iti iese un amarat de "Bravooo!", continuat de "Sper sa va tina!". Si ii dai o imbratisare. Scurta si seaca. Apoi el se scuza ca pleaca sa se intalneasca cu ea. Iar tu ramai, parca tampita, cu o gramada de ganduri.
Pai cum s-a intamplat asta? Sa presupunem ca e la banca, sa-si plateasca o factura. Si sta de o ora. Si mai trece inca una. Trec 3 si pentru ca, pana atunci, multi n-au stat la coada si i-au luat-o in fata, clacheaza. Dupa 3 ore de asteptat. Si isi baga picioru' si pleaca. La alta banca, sperand ca acolo va avea mai mult noroc.

Ei bine, tu esti banca! El e omu' cu plata facturii. Acei "multi" care n-au stat la coada ca el, sunt cei pentru care tu ai plans in tot timpul cat el ti-a fost alaturi. A stat la coada. Te-a asteptat ca un prost si intr-un final s-a plictisit. Toti ne plictisim la un moment dat.
Bun, ok! Dar tu... ce-i cu tine acum?
Pai da... el n-o sa mai fie acolo cand ai tu chef. N-o sa te mai simti apreciata, n-o sa mai fi ascultata spunand toate prostiile posibile. N-o sa se mai duca sa-ti ia tampoane de la farmacie si nici lac de unghii in ton cu rochia cea noua. Pentru ca pleaca, deci.
Si tu? Tu ce? Tu n-ai voie sa comentezi. Nici sa-ti ceri dreptul de amica. Pentru el n-ai fost o amica. Ai fost iubita. Desi nu te iubise niciodata cu trupul. Dar o facuse intotdeauna cu sufletul. Si te oftici ca nu-l mai ai, ca deja incepi sa-i simti lipsa. Sau stai... realizezi ca il iubesti?! Ca l-ai iubit in tot timpul asta? Probabil. Dar erai prea oarba. Acum n-ai niciun drept sa-i strici fericirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu