Love always wins*

Love always wins*

marți, 11 noiembrie 2014

Sa fii singura e o atitudine, nu o rusine!

Inca din copilarie suntem instruiti sa intemeiem o familie. Cat mai safe. Un el, o ea, unu' mic pe drum, o casa in constructie, cu o gradinita mica in spate plina de flori, ca asa ii place soacrei. Daca exista si un caine si/sau o pisica, e perfect.
Esti atat de bine instruita, cand te trimite sa faci curat la caine, in cusca. Ce ironie.
Si uite asa, te ajunge din urma pubertatea. O porcarie care te socheaza.
Te culci la 12 noaptea, ca atunci ai stingerea si te trezesti de dimineata, boom - cu pojar. Nu, nu-i pojar, sunt cosuri. Nenorocitele, n-am inteles niciodata cum pot aparea peste noapte. La propriu, stii cum zic... A'pai, banii de ce nu apar peste noapte? Ca astia nu fac parte din pubertate, as crede.
La dracu', te chinui sa arati prezentabil pentru tipul ala din banca a treia. Nu te-a remarcat pana acum, clar cu monstrii aia pe fata n-o va face.
Si buba e ca treaba asta dureaza coane, destul de mult. Treaba asta cu pubertatea. Perioada in care ti-ai baga capul in pamant ca strutul, doar sa nu fi zarita pe strada cu chipul sifonat. E perioada aia cand muma-ta iti da lectii de sexologie, spunandu-ti cat de gresit e inainte de 18 si cand de minunat e dupa. De parca ti-ar mai creste ceva acolo, in plus, dupa 18 ani. Da, si e aceeasi perioada cand ai face orice sa te abtii sa n-o faci pana la 18. Ce ironie!
Dar trece si perioada asta. Pentru unele fete cu bine, pentru altele...nu mai trece. De fapt, pubertatea trece, pofta de sex, nu.
Si urmeaza al doilea boom - adolescenta. Unde multi intra, dar putini mai ies. Unde unora inca nu le dispar monstrii de pe fata. Nici mamica cu ceiutul nu dispare.
In fine... Ideea textului e cu totul alta. In niciun caz n-am de gand sa descriu etapele prin care trece un om.
Sa vorbim despre sexul frumos. Si inteligent, haha! La ce m-as pricepe mai bine, daca nu la asta?! La analizat barbati, ar sopti Cealalta.
Si cum ziceam... se trezeste in plina adolescenta ca nu prea stie incotro s-o ia. Inca e la liceu. Si desi nu-i place barfa, ii intra in sange. Bagi ca se apuca si de fumat, ca e la moda in liceu. "Daca nu in liceu, atunci cand?"
Buna intrebare. In liceu le poti face pe toate, pentru ca inca esti considerata "o mucoasa" care incearca sa-si gaseasca calea. Nu, zau? Sa ne dea cineva un dictionar, sa gasim calea. Ce-i drept, e scuza potrivita... "Nu mi-am dat seama/ M-a obligat..." si tot asa.
Dar apare dragostea la un moment dat. Da, dragostea aia pura simtita de copilul din interior. Il urmareste saptamani intregi, cand intra sau iese din clasa. Ce noroc ca au clasele vis-a-vis! Si i-ar zice ceva, dar habar n-are ce.
In fine, dupa lupte grele, afla si prostu' ca fata il iubeste. Si mare haz pe el. Normal ca o refuza. E mare macho! Cand cineva se daruieste pe tava, nu-l vrei. E mai misto sa te chinui sa cuceresti. Oare?
Si normal ca a doua zi, stie tot liceul ca ea e "in limba" dupa el si carcotasii au grija sa-i aduca asta aminte fetei si cand intra la toaleta.
Prima iubire, primul sut in fund, as zice.
Dar fata e inarmata cu multa rabdare. Asa-s toate la inceput. Spera la dragostea aia eterna daruita de printul pe cal alb.
Si daca la liceu cine a placut-o, nu-i placea, pleaca la facultate, sperand ca acolo sigur e alesul inimii ei.
Si tot trece timpul, cu cateva intrebari si alte zeci de frustrari. Ele de ce da si ea nu? Adevaru' e ca viata niciodata n-a fost corecta.
Da, stia - unele erau "atat de" desenate cu stanga, incat trebuia sa te duci la o vrajitoare sa dea in carti, sa-ti zica motivul pentru care au iubiti. De cele mai multe ori, iubiti misto si cu bani.
Dar ea nu voia asta, ea voia iubire. Si a tot cautat-o...
Pana a gasit-o iubirea pe ea. Sau cel putin, credea atunci ca e iubire...
Cand s-a incheiat povestea, i-a spus printului sa-si ia "calul" verde din fata blocului ei si sa dispara in ceata. Ca magarul.
Si da, a disparut.
Normal ca au urmat nopti la rand de plansete si bocete si alte zeci de intrebari. De data asta erau intrebari fara raspuns...
Iar cand lumea incepuse sa o compatimeasca, a inventat scuza perfecta - asa se recupereaza ea dupa esec. Dar esecul era de fapt al lui, avea ea sa realizeze mai tarziu.
Si n-a trecut prea mult timp cand a realizat ca l-a uitat, vazandu-l in masina la semafor. Nu, n-a tresarit cum s-ar fi asteptat, nici n-a sarit pe capota lui disperata si nici nu i-a zambit, desi o observase si el. Da, il uitase.
Si de atunci isi propusese fata, as numi-o femeie de acum, sa ramana singura. Sa nu se mai arunce in cap dupa o minciunica frumoasa.
Femeie singura?
Asta incalca toate principiile strabunicii bunicii ei. Ei, si ce? Doar n-o s-o bantuie babele ca nu spala chiloti la 20 si un pic de ani.
Si a inceput tipa sa traiasca asa misto, incat regreta ca a stat cu boul. Ce iti mai poti dori cand nu dai socoteala nimanui? Cand nu esti nevoita sa trimiti mesaje la 2 dimineata cu ":*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* noapte buna, iubi/pisoias/ursulet/puiu/bby" si restu'..
Da' cine mai sta cu ochii lipiti de somn sa scrie mesaje cu pupicuri? Dracu', ca ala nu doarme!
Dar se strica la un moment dat treaba... Ca traim intr-o lume atat de superficiala!
O femeie singura, este o prada usor de cucerit, ar zice barbatii. Deloc mai gresit, dragilor. Daca e singura, inseamna ca e greu de multumit si inca n-a gasit zeul suprem!
Ideea e ca, in scurt timp era cautata numai de burtosi, colorati si bubosi care n-au trecut cu succes de prima perioada - pubertatea.
Adevarat ca omul isi incearca norocul, dar inainte trebuie sa-ti calculezi sansele, pentru a sti cat si daca investesti.
Arati ca dracu'? N-ai de ce sa-ti bagi nasul in viata ei. Clar. E de inteles ca unul mai frumos ca tine exista, dar totusi ea e singura... Deci e clar ca pe tine nu te vrea.
De fapt, a fi femeie singura, e o treaba a dracului de grea. Pai tre' sa se lupte cu armata asta de spermatozoizi, care ar face orice sa o penetreze, fara sa poarte vreun scut. Iubitul e scutul, sa ne intelegem!
Rar intalnesti cate unu' sa aiba tupeu sa te invite la un film la el la "vila", cand ai scut. E nasol, nu stie ce urangutan ai la usa.
Si pe langa lupta crancena cu spermatozoizii, tot singura rezolva tevile sparte prin casa, singura trage de bidonul ala de apa de 5l, si tot singura isi cauta lenjeria intima prin mall-uri, cateva ore bune.
Si pentru ca e singura, ii permite timpul sa bea si cate 5-6 cafele pe zi. Ai zice ca e tonomat seara cand ajunge acasa...
Parca o vad stand la o masa, fumand o tigare si ascultandu-l pe taranul ala care parea destul de ok, virtual. Si uite asa, e nevoita sa asculte cum i-a murit cainele lu George, cum s-a drogat prima data Catalin, cum i-o tragea fosta lu' Robert si cum l-a inselat nenorocita aia pe Alex.
Pe ea n-o asculta nimeni si asta e cel mai greu lucru, din treaba asta cu singuratatea. Tocmai de aia, sa fii singura e o atitudine.
Sa stii sa ai rabdare sa apara cel potrivit. Sa stii sigur ca e el, doar la o schimbare de priviri.
Graba? Pentru ce? Ai o viata intreaga la dispozitie pentru a mirosi basini si a suporta sforaielile din toiul noptii.
Lumea intotdeauna va zice ca o femeie singura e bolnava psihic, frustrata, urata sau curva. Asa am auzit.
Sau prea pretentioasa.
Da! Aia e!
Prea multe pretentii.
Si prea putine calitati masculine in decor.

12 comentarii:

  1. "Daca e singura, inseamna ca e greu de multumit si inca n-a gasit zeul suprem!" foarte adevarata fraza asta....dar ce zici ca e de facut, daca acela pe care l-ai considerat zeul suprem, si inca te atrage, e ca melcul....se misca greu...si nu te trateaza ca pe o zeita...daca tu il vezi zeu? mai precis, ce sa faci daca nu simti ca el contribuie la fel de mult ca tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am trecut prin asta o singura data. Il consideram zeul suprem, dar da... se misca precum un melc si poate nu ii permitea timpul sa ma trateze ca o zeita. Ce am facut?...
      Am mers mai departe. Nu era el probabil, cel care trebuie.

      Ștergere
  2. sunt singura de atata timp incat am si uitat cum e sa fii cu cineva...partea proasta este ca atunci cand esti singur o perioada destul de lunga, nu prea te mai intereseaza si nici nu poti sa dai atentie cuiva mai mult de cateva zile...dupa o varsta, e greu sa admiti ca exista cineva cu care "ai putea sa faci casa"...si atunci, zici lasa...nu e el, mai vad eu...si trece timpul...spre deosebire de unele fete, nevoiase le spun eu, care ies dintr-o relatie si intra imediat in alta, se agata...si ele sunt mai fericite decat cele singure, ma gandesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Decat sa alergi de la unul la altul, in speranta ca poate va merge, mai bine stai singura... trebuie sa apara cineva la un moment dat.
      Si trebuie sa ne dam si noi silinta, cele singure, pentru a intemeia ceva. Pentru ca da, ai dreptate... dupa o perioada lunga de singuratate nu mai ai rabdare sa incepi ceva, nu mai ai rabdare sa cunosti. Dezinteresul ne invadeaza...
      Asa ma simt si eu... nimic nu-mi convine si rabdarea e ajunsa la capat, inca de la inceputul primei intalniri.

      Ștergere
  3. heeeey you just made my day! ...or night:) funny i didn't find you 'till now...i'll surely stick around here :D thanks!

    RăspundețiȘtergere
  4. Big like ! De cand asteptam sa ma regasesc intr-o mica poveste a unei scriitoare . Pfiiu !!!! <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevăr grăit-ai :) Te adaug la favorite ca-mi place cum pui punctul pe i :) PS. Personally I know exactly what I want and I won't settle for less!

    RăspundețiȘtergere
  6. Faine articole , am citit mai multe , nu doar pe acesta. Te-am descoperit pe blog la Radu F. Constantinescu , pe care il urmaream de mai mult timp. M-am abonat si la postarile tale , pacat ca nu ai introdus un buton de abonare la newsletter , mi-ar fi fost mai comod sa primesc notificari direct pe mail. Oricum o sa te urmaresc si o sa si distribui pe facebook postarile care-mi plac cel mai mult, sau care ma reprezinta. Mult succes pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Voi incerca sa adaug si acel buton, pentru a va fi mai usor!

      Ștergere
    2. Multumesc . Apreciez promptitudinea , asta inseamna ca iti pasa de cititorii tai. M-am abonat pe mail. Si o sa ma tin de promisiune, te voi distribui fiinca MERITI. Iti doresc sanatate si inspiratie , talent ai deja .

      Ștergere
    3. Imi pasa de voi, de cititori, la fel cum imi pasa de propria persoana!
      Si de fapt, voi imi dati inspiratie si incredere!
      Multumesc foarte mult!

      Ștergere