Love always wins*

Love always wins*

joi, 13 noiembrie 2014

Iti multumesc ca n-ai ramas langa mine

Egalitatea e un lucru foarte important intr-o relatie, intr-un mariaj.
Conteaza la fel de mult ca sexul, sa o privesti egala tie, chiar daca ea e mai scunda.
Nu, nu e vorba de inaltimea propriu-zisa, ci de increderea pe care o ai in ea. Trebuie sa crezi in ea, la fel de mult cat crezi in tine. De ce? Pentru ca nu se va simti niciodata ca fiind umbra ta, iar incurajarea, sprijinul si increderea ta in propriile-i forte, o vor impulsiona sa fie mai buna. Si tu ii vei urma exemplul, pentru ca esti oglinda ei. Practic, va ajuti reciproc, ceea ce conteaza foarte mult pentru a convietui in liniste si pace.
Cand insa exista chimia trupurilor, dar egalitatea este inexistenta, totul se duce de rapa, de cele mai multe ori. Faptul ca nu crezi in ea, trezeste temeri, chiar gelozie, frustrare si ulterior certuri interminabile. Si ajungeti doi fosti. Ea o buna scriitoare, ce-ti punea scrisori pe birou - tu un barbat egoist, care n-a crezut in ea.
Si de obicei, aceste situatii, se rastoarna in timp: tu, cel increzator in tine si dornic sa construiesti ceva, te impiedici prea des de femeile ce-ti murdaresc patul, in noptile reci; ea, porneste la drum singura, fara tine, mai hotarata ca niciodata sa-ti demonstreze cat de mult poate.
Iar dupa ani, parca ai vrea sa dai toate acele nopti in care mangaiai forme fine, doar pentru o imbratisare de a ei, care ti-ar oferi increderea-n tine, pe care ai pierdut-o in timp si de care ai atata nevoie.

Asta e un mic inceput, al unui mare succes!
Pot! Si pot mai mult, stai sa vezi!
La urma urmei, n-ai fost chiar atat de rau;
M-ai facut sa ma iubesc mai mult.
Sa vreau mai mult.
Sa fiu apreciata de persoane care conteaza!
Nu te mai iubesc, nici nu te urasc - doar iti multumesc... ca n-ai ramas langa mine.

6 comentarii: