Love always wins*

Love always wins*

sâmbătă, 11 aprilie 2015

Pastele (ma-sii de treaba)..

Nu, n-o sa va indemn sa fiti mai buni. Mai buni trebuie sa fim intotdeauna, nu doar de sarbatori.
Trebuie sa iertam, sa daruim si sa iubim tot anul, nu doar acum!

De cativa ani incoace, nu mai simt perioada sarbatorilor. Poate pentru ca am crescut si nu mai vine iepurasul. Sau poate ca nevoia banilor ma obliga sa muncesc cand altii vopsesc oua.
Simt ca sarbatorile sunt asemeni strategiilor de marketing, ca toti alearga sa faca bani cu chestii hand-made, cu prajiturele si oferte care mai de care. Iar romanul, care in restul anului, nu are bani nici de o guma, profita de perioada asta si isi umple carucioarele in supermarket, de parca vine sfarsitul lumii, si nu Pastele.

Aseara m-am urcat obosita intr-un taxi, cu gandul de a ajunge acasa, dupa o zi de munca, cu romani obositori, ce alergau dupa oua ca dupa apa in zilele de seceta. Cand am ajuns acasa, in loc sa ma arunc in dus, am plans. Am plans pentru ca taximetristul avea dreptate. El ma intelegea - pentru el este inca o zi de munca, profitabila, in care scoate banii pe o saptamana normala.
"Paste? Ce Paste, domnisoara? De mult nu mai simt Pastele.
Azi am avut o cursa cu o doamna, careia i-am urcat in masina 2 cosuri pline ochi cu carne, apa, suc si oua.
Ce face, domnisoara, cu atata mancare?! Bani risipiti, in timp ce copiii prin orfelinate, abia daca apuca sa ciocneasca un ou."

Da, omul avea dreptate. Am plans cand am ajuns acasa. Am plans pentru cat de superficiali suntem.
Am plans pentru ca nicio sarbatoare nu e sarbatoare, daca nu ii ai pe cei dragi langa tine.

Si ca sa inchei sarcastic... Sa spunem bun-venit vesnicelor mesajelor copiate de pe internet, primite de la oameni...stiti voi ce oameni.
PASTEti FERICITi !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu